5 tip til vinterklargøring af din bil.

5 tip til vinterklargøring af din bil

Lagt op Tirsdag, 19 nov 2019 11:29:16

Har det ikke lige været sommer?

Måske ligger fiskenet, travestøvler og et badehåndklæde fra et strandbesøg stadig i bagagerummet, men nu går vi mod vinter, og så er det en god ide, at gøre din bil vinterklar.

Ikke bare for din egen skyld – men også for bilens.

Her er 5 tips, der giver din bil bedre vilkår henover vinteren.

1. Ryd op i bilen

Det lyder banalt, men jo mindre du har liggende i bilen til at samle fugt, jo bedre har din bil det. Du minimerer risikoen for rust og jo mindre energi skal du bruge på at varme bilen op. I vinterhalvåret, når temperaturen er lav, dannes der rigtigt meget kondensvand inde i bilen, og jo mere du har i bilen, som kan samle fugt – jo mere kondensvand, og jo større risiko for rust. Hvis du gerne vil være på den sikre side, og have tæpper i bilen, til hvis sneen pludselig falder tykt, så læg tæpperne i en pose, der lukker tæt. På den måde kan de hverken samle eller afgive fugt.

 

2. Giv bilen rustbeskyttelse

Nogle afholder sig fra en rustbehandling, fordi det er nemme penge at spare, men det kan blive dyrt i længden, når værdi og levetid falder. Sørg også for, at du i vinterhalvåret altid vasker undervognen godt. Allerhelst i hånden med en god børste, særligt inde i hjulkasserne og i dørkanterne.

 

3. Fyld alle væsker på

Frisk olie til vinterhalvåret minimerer risikoen for, at du står med en bil, der ikke vil starte. Husk en frostsikker kølervæske og fyld helt op med sprinkler. Hav gerne en dunk sprinkler med i bilen, hvis du løber tør på en længere tur. Når der er salt på vejen, dannes der hurtigt en hinde på ruderne, som kan være svær at få bugt med uden gavmild brug af sprinklervæske. (Når du så er i gang, så tjek lige viskerbladene!)

 

4. Gå bilen efter for nye ridser

Denne disciplin hører vel næsten med under rustbeskyttelse, men får alligevel sit eget punkt, fordi det er vigtigt. Gå bilen efter for ridser, der har brudt lakken. Hvis der sætter sig fugt her, øges risikoen for fugt og større lakskader betydelig. Kom ind til os, hvis du skal bruge lak. Så sørger vi for at bestille lak hjem i den helt rigtige farve til din bil. 

 

5. Og skift så de vinterdæk!

Undersøgelser har vist, at flere og flere danskere vælger at lade være med at skifte til vinterdæk, men i stedet vælger helårsdæk. Det er de seneste års milde vintre, der får mange til at droppe vinterdækkene. Der er ikke lovkrav om vinterdæk i Danmark, og helårsdæk kan fungere som alternativ. Men for dig, der kører i bilen hver dag i vinterhalvåret, er det stadig en rigtig god ide, at vælge en rigtigt vinterdæk. Der skal ikke meget frost eller sne til, før helårsdækket bliver et for stort kompromis til, at det er sikkert at køre rundt med.

 

Brug en weekend på at gøre bilen vinterklar!

Du kan selv klare disse 5 ret nemme trin til vinterklargøring af bilen. Har du alligevel brug for vores hjælp – enten til hele eller dele af processen – eller måske bare til at bestille nye dele til bilen, så ring til os allerede i dag. Inden længe har vi travlt med at servicere, og vi vil ærgre os, hvis vi har for travlt til at hjælpe dig, når du har brug for det.

Ring til os på tlf. 73 54 13 32