Hvad betyder PHEV - og hvad er forskellen ift en hybrid?

Hvad betyder PHEV?

Lagt op Torsdag, 06 feb 2020 11:48:54

Hvad betyder PHEV

Hvad betyder PHEV - og hvorfor vælge det?

PHEV står for PlugIn Hybrid Electrical Vehicle... Ikke en særligt mundret titel, men det dækker også over en avanceret teknologi, som vi her vil give en lidt mere simpel forklaring på. 

To motorer - ét karosseri

En PHEV model har to motorer. En elektrisk motor og en benzindrevet motor. 

Den elektriske motor er større og kraftigere end i en hybrid og desuden udstyret med et højspændingsbatteri. Motoren og batteriet oplades forskelligt. 

Batteriet kan oplades i en ladestander. Deraf navnet PlugIn, fordi du kan sætte "bilen i stikket". Kraften i batteriet alene kan give dig en rækkevidde på op til 50 km på ren el. 

Den elektriske motor oplades automatisk under kørslen, og assisterer forbrændingsmotoren, så brændstofforbruget reduceres. Men det skal du næsten ikke koncentrere dig om, for det styrer bilen. 

Bilens system beregner din rute og fortæller dig, hvornår du kan slippe speederen. Så vil bilens bevægelse skabe energi, som lagres i den elektriske motor. 

Hvad så, hvis jeg løber tør for strøm?

En PlugIn Hybrid skal have benzin fyldt på som en almindelig bil. Sker det, at bilen løber tør for strøm tager benzinmotoren helt over. Så falder rækkevidden pr. liter brændstof naturligvis til den "normale" rækkevidde for en brændstofmotor. En Kia Ceed SW PHEV kører op til 76 km/l når motorerne arbejder sammen. På ren benzin kører den ca. 20 km/l. 

De elektriske systemer er et supplement, der betyder, at du kan reducere dit brændstofforbrug. 

Hvad er forskellen på en PHEV og en Hybrid bil?

En PHEV adskiller sig på rækkevidde og hastighed. 

En Hybrid kan typisk køre nogle få kilometer på ren el, og hastigheden på ren el ligger omkring 40-50 km/t. 

En PHEV kan pga det større batteri og den kraftigere elmotor køre op til ca. 50 km på ren el, og hastigheden på ren el kan nå op på ca. 120 km/t. 

Rækkevidden afhænger dog også af, hvordan du bruger bilens andre strømkrævende funktioner. Fx. kræver ventilation og sædevarme en del strøm fra bilens elektriske system, som derfor tages fra den samlede rækkevidde. 

Skal jeg vælge en PHEV eller en Hybrid?

Det kommer an på dit kørselsbehov. 

Begge biler er særdeles velegnede til bykørsel, hvor mange start/stop hele tiden skaber energi til batteriet. 

På landevejen og motorvejen vil hybridbilen primært assisteres af el-motoren, og derfor køre længere på literen end en konventionel brændstofdrevet bil. Her kan PHEV'en pga. den kraftigere motor sagtens præstere både rækkevidde og hastighed på ren el.

Kom ind og oplev forskellen

Går du i overvejelserne om at vælge en grønnere bil næste gang, så kom ind til os, og oplev forskellen. 

Ring gerne til os i forvejen, så vi er sikre på, at vi har den model, du ønsker at prøve, hjemme til dig. 

Du træffer os altid på tlf. 73 54 13 32